TOYOTA BZ4X
TELJESEN ELEKTROMOS, ÖSSZKERÉKHAJTÁS

Nálunk már akár ki is próbálhatja!

TELJESEN ELEKTROMOS. ÖSSZKERÉKHAJTÁSSAL.

A Toyota bZ4X az elektromos generáció úttörője. Személyében erőteljes felépítésű és dinamikus SUV formaterv találkozik a kategóriaelső összkerékhajtással és a kivételes elektromos hatótávolsággal. Innovatív és hatékony – a megbízható bZ4X kivételes akkumulátor-élettartamot kínál a nyugodt közlekedés érdekében.

ÖN ÉS A KÖRNYEZET

A megújuló energia és a napenergia használatával a Toyota bZ csökkenti a károsanyag-kibocsátást és pozitív hatással van a környezetére.

ÖN ÉS AZ AUTÓJA

A saját fejlesztésű elektromos platform, a modern felszereltségek és az intelligens csatlakoztathatóság a Toyota bZ modellek vezetését biztonságos és kellemes élménnyé varázsolják.

ÖN ÉS A TÖBBIEK

Tágas és csendes belső terükkel a Toyota bZ modellek pihentető környezetet biztosítanak Ön és szerettei számára. Ezek az autók új, élvezetesebb lehetőségeket kínálnak majd a kapcsolódásra.

ÖN ÉS A TÁRSADALOM

Zéró emissziós mobilitásával és okos megoldásaival a Toyota bZ egy biztonságosabb társadalmat teremt, ahol mindenki jobban élvezi az életet.

bZ4X árlista

Tekintse meg árlistánkat! (pdf)

bZ4X katalógus

Vessen egy pillantást a modellcsaládra: melyik felel meg Önnek?

Konfigurátor

Állítsa össze saját bZ4X modelljét!

Tájékoztatást kérek

Iratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg még többet!

Egy vérbeli, összkerékhajtású SUV

A Toyota bZ4X Concept a kifejezetten elektromos autókhoz tervezett, vadonatúj e-TNGA padlólemezre épül. A hosszú tengelytávolságnak és a rövid túlnyúlásoknak köszönhetően az utastér kifejezetten tágas és nyitott; a hátsó lábtér például akkora, mint egy nagy, D-szegmensű autóban. Az e-TNGA egy piacvezető összkerékhajtási rendszernek is otthont ad, amelyet a Subaruval közösen fejlesztettünk ki. A Toyota elektromos és a Subaru összkerékhajtási szakértelmének egyesítésével olyan autó született, amely időjárástól és útviszonyoktól függetlenül biztonságos és izgalmas vezetési élményt nyújt.

Az összeköttetés élménye

A Toyota bZ4X Conceptben innovatív kormányrendszer kapcsolja össze a vezetőt az autóval és az úttal. Az adaptív vezetékes vezérlésű (steer-by-wire) kormányrendszer remek irányíthatóságot biztosít, kizárva az egyenetlen útfelületről érkező, vagy a fékezés közben keletkező rezgéseket, precízebb kormányreakciókat és jobb kormányérzetet adva. Ráadásul a vezetőnek nem kell kanyarodás közben a kormánykerék körül mozgatnia a kezét. Az árnyékoló nélküli, különösen látványos műszeregység optimális tájékoztatást ad, hogy Ön az autó és az út viszonyára koncentrálhasson.

A formatervezés új dimenziója

A forma követi a funkciót; ez az elv határozza meg a Toyota bZ4X Concept minden elemét, amelyek az Ön élményeit szolgálják. Tervezőink tökéletesen kihasználták az új kor kínálta szabadságot, hogy egy határozott kiállású, vérbeli SUV modellt alkossanak. A tágas, szellős, nyitott érzetet keltő utastér új dimenziókat nyit meg a belső kialakításában, az innovációk sora pedig a tetőn elhelyezett napelemmel folytatódik, ami fokozza az autó hatótávját.