Ezektől az akkumulátoros elektromos Toyotáktól sokaknak leesik majd az álla

Ezektől az akkumulátoros elektromos Toyotáktól sokaknak leesik majd az álla

A személyes értékekhez igazodó, egyedi, rajongást kiváltó autók felé tart a Toyota jövője: az élmények új módját és az elektrifikáció, valamint a mesterséges intelligencia által átalakított jövőt mutat be a világ legnagyobb, legzöldebb és leginnovatívabb autógyártója a holnap megnyíló Japán Mobilitási Kiállításon.

 

A Toyota már bemutatott néhány újdonságot, amellyel a Japán Mobilitásra Kiállításra ellátogató autórajongók elsőként láthatnak majd (köztük az akkumulátoros elektromos Land Cruiser, pickup, háromkerekű személyes mobilitási eszköz koncepcióját, vagy épp egy forradalmi elektromos kerekesszék és egy kisméretű holdjáró koncepciót), az alábbi két akkumulátoros elektromos Toyota tanulmánytól azonban garantáltan sokaknak leesik majd az álla.

A két koncepciómodell – az SUV típusú FT-3e és a sportos FT-Se – az elektrifikáció és a mesterséges intelligencia által átalakított jövőt, valamint az autók által kínált újfajta élményeket mutatja be. A Toyota úgy véli, hogy a jövőbeli mobilitás a fizikai szállítóeszközök biztosításán túlmenően az egyes vásárlók egyéni értékrendjéhez szorosan illeszkedő életmódpartnerré válhat. A rendkívül gyorsan reagáló kezelőszervek és az akkumulátoros elektromos autókra jellemző magával ragadó dizájn mellett ezek a modellek egyedülálló, rajongást kiváltó autókká fejlődnek azáltal, hogy az utazás személyre szabott örömét, valamint kényelmes funkciókat kínálnak a helyi információk stresszmentes böngészéséhez a fedélzeten.

 

Egy futurisztikus akkumulátoros elektromos SUV

Az  FT-3e egy újgenerációs akkumulátoros elektromos koncepciómodell, amely új vezetési élményekkel és innovatív technológiákkal elért személyre szabott szolgáltatásokkal gazdagítja az ügyfelek mindennapjait. Hozzájárul a karbonsemlegesség eléréséhez és egy jobb világ megteremtéséhez azáltal, hogy csatlakozik a társadalomhoz, mint a járműből és környezetéből származó energia és adatok átviteli közege. Az FTSe Külső kialakítása ötvözi a fejlett stílust és az esztétikát, miközben a lehető legletisztultabb formában valósítja meg a karosszériákat alkotó vonalakat és felületeket. A karosszéria alsó oldalától a felső ajtóig futó digitális kijelzők információkat szolgáltatnak, amikor a vezető megközelíti az autót, beleértve az akkumulátor töltöttségét, az utastér hőmérsékletét és a belső levegő minőségét.

 

Egy lélegzetelállító akkumulátoros elektromos sportautó

Az FT-Se egy nagyteljesítményű akkumulátoros elektromos sportautó, a karbonsemleges korszak sportautóinak egyik opciójaként, amely magában foglalja a TOYOTA GAZOO Racing azon erőfeszítései során szerzett szakértelmét, hogy egyre jobb autókat készítsen a motorsportokon keresztül. A még jobb kezelhetőségre, stabilitásra és aerodinamikai teljesítményre törekvő FT-Se az FT-3e-vel közös főbb elemeket foglal magában A Toyota egy olyan autó létrehozását tűzte ki célul, amely a szoftverfrissítések révén folyamatosan fejlődik a vezetővel együtt. A széles és alacsony arányok, valamint az elegáns, látványos sziluett csökkentik az FT-Se aerodinamikai légellenállását.  A következő generációs vezetőtér intuitív kezelhetőséget és magával ragadóbb vezetési élményt kínál. Az alacsony műszerfalprofil jó kilátást biztosít. Az újonnan tervezett térdvédők védik a testet a G-erőktől vezetés közben.

Felső