A Toyota C-HR lett az év városi autója

A Toyota C-HR lett az év városi autója

Ötödik alkalommal hirdették ki a rangos ’Év Magyar Autója’ díjak nyerteseit, amelyekért ezúttal 21 autómárka 39 modellje volt versenyben. A megmérettetésen hagyományosan jól szereplő (és nem utolsósorban az értékesítések tekintetében is évről évre rekordokat döntő) Toyota ezúttal is díjazottak között van: a vadonatúj Toyota C-HR a városi autók kategóriájában lett 2024-ben a ’Magyar Év Autója’

 

A tavaly rekordértékesítéssel második egymást követő évben hazánk legkedveltebb autómárkájának bizonyuló Toyota ismételten a rangos, immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő  ‘Év Magyar Autója’ megmérettetés díjazottjai között van.

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán) ítéli oda a „legjobb” autónak járó ’Év Magyar Autója’ elismerést.

 

A vadonatúj Toyota C-HR az év városi autója

A Magyar Év Autója 2024 díjra hét kategóriában 22 modell volt versenyben. A hatalmas várakozások övezte vadonatúj Toyota C-HR nem csupán dizájn tekintetében tudta felülmúlni a még a bemutatása után szinte azonnal ikonná váló elődmodellt is, hanem az elektrifikált hajtásláncok tekintetében is: az új generációs C-HR ugyanis a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos meghajtásai mellett (amelyek között helyet kapott egy intelligens összkerékmeghajtású kivitel is) a modell történetében először a világ legfejlettebb plug-in hibrid elektromos meghajtásával is elérhető. Ez, a high tech aktív biztonsági rendszerek, vezetéstámogató technológiák és konnektivitási megoldások mellett kétségkívül szerepet kapott abban, hogy a zsűri a városi autók kategóriájában a C-HR-nek ítélte a 2024-es ’Magyar Év Autója’ címet. Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt hetekben a márkakereskedésekbe érkező, és az eddigi szerződéskötések alapján jó eséllyel az elődjéhez hasonlóan slágermodellé váló C-HR a Közönségdíjért is szoros versenyben volt, ott végül a bronzérmet szerezte meg.

Felső