Akkumulátoros elektromos Toyota Land Cruiser és pickup koncepció

Akkumulátoros elektromos Toyota Land Cruiser és pickup koncepció

A Toyota már eddig is csepegtetett néhány izgalmas részletet, az október 26. és november 18. között megrendezésre kerülő Japán Mobilitási Kiállításon általa bemutatni tervezett újdonságokról, a világ legzöldebb autógyártója ugyanakkor most igazán nagyot gurított. Sokak régi álma látszik megvalósulni azzal, hogy az elképesztő modell és technológia offenzívát felvonultató autógyártó a világ talán legikonikusabb terepjáróra, a Land Cruiser akkumulátoros elektromos tanulmánya mellett egy akkumulátoros elektromos pickup koncepciót is megmutat. Látható lesz ugyanakkor a standon még ugyancsak akkumulátoros elektromos háromkerekű személyi mobilitás koncepció, forradalmi elektromos kerekesszékoncepció, a Toyota új vezetőtér koncepciója, sőt a japán holdmisszió mobilitási partnereként egy új űrbéli mobilitási koncepcióautó is.

 

Az új Toyota Land Cruiser Se koncepció az akkumulátoros elektromos modellekre jellemző, nyomatékos vezetési élményt kínál elegáns, stílusos dizájn mellett. A Toyota tovább bővíti a Land Cruiser típusnév vonzerejét egy három üléssorral rendelkező SUV-val, amely megfelel a világ sokrétű igényeinek. A BEV modellek csendessége kényelmes utasteret biztosít városi és egyéb közúti helyzetekben. A monocoque karosszéria rendkívül közvetlen kezelhetőséget és magabiztosságot kínál a durva terepkörülményekkel való küzdelem során.

 

Főbb jellemzők

Hosszúság (mm) / Szélesség (mm) / Magasság (mm) 5.150 / 1.990 / 1.705
Tengelytávolság (mm) 3.050
Szállítható személyek száma 7

 

 

A Toyota EPU koncepció a következő generációs közepes méretű pickupok koncepcióját mutatja be monocoque karosszériájával, amely kiemelkedő tartósságot biztosít a praktikus, de stílusos akkumulátoros elektromos pickupnak. A valamivel több mint 5 méteres, duplafülkés kialakítású EPU monocoque szerkezete sokoldalú platót is lehetővé tesz, amely a felhasználói alkalmazások szélesebb körét szolgálja ki. Az utastér hátsó része merész megoldással kapcsolódik a platóhoz, hogy megfeleljen a különféle felhasználói preferenciáknak, és a mobilitási életstílusok széles skáláját támogassa, beleértve a szabadtéri tevékenységeket is. Az akkumulátoros elektromos pickup csendes működését alacsony súlypontú felépítés kíséri a kiváló menetstabilitás és menetkényelem érdekében.

 

Főbb jellemzők

Hosszúság (mm) / Szélesség (mm) / Magasság (mm) 5.070 / 1.910 / 1.710
Tengelytávolság (mm) 3.350
Szállítható személyek száma 5

 

A Toyota LAND HOPPER tanulmány egy háromkerekű elektromos személyi mobilitás koncepció, amely a két első kerékkel új közlekedési lehetőségeket nyit meg. Az összecsukható kialakítás megkönnyíti a tárolást még korlátozott csomagtér mellett is. Autóval kombinálva a Land Hopper kibővíti az utazás örömeit, beleértve a célpontok körüli túrákat is. A LAND HOPPER jogosítvány nélkül is vezethető (16 éven felülieknek). Kibővíti a felhasználó utazási lehetőségeit és támogatja a függetlenséget a különböző életszakaszokban, többek között mobilitásként szolgál az idősek számára, akik úgy döntenek, hogy feladják jogosítványukat. A kompakt méret és az alacsony ülésmagasság megkönnyíti a talaj elérését és a fel- és leszállást. Kiemelkedő manőverezési képessége és jellegzetes karcsú mechanizmusa, amely lehetővé teszi a mechanikusan összekapcsolt első kerekek fel- és lemozgatását, intuitív, izgalmas utazást kínál, ellentétben az autókkal vagy kerékpárokkal. A felülvizsgált közúti közlekedési törvény értelmében motoros kiskerékpárként alkották meg.

 

Főbb jellemzők

Hosszúság (mm) / Szélesség (mm) / Magasság (mm) 1.355 / 600 / 930
Tengelytávolság (mm) 1.020
Szállítható személyek száma 1

 

A Toyota JUU stílust és a vezethetőséget ötvöző elektromos kerekesszék egy új mobilitási koncepció, amely lehetővé teszi a segítség nélküli utazást bárhol. A JUU kibővíti a felhasználók világát azáltal, hogy szabadon navigálhatnak olyan helyeken, amelyek más elektromos vagy normál kerekesszékkel nehezen megközelíthetők. Támogatja az elektromos vagy normál kerekesszéket rendszeresen használó mozgássérültek önállóságát, növelve kirándulási, munkavállalási lehetőségeiket. Lépcsőn való felfelé vagy lefelé haladáskor a JUU oldalán található két nagy hajtott kerék (fő kerék) halad a lépcsőkön, míg a visszahúzható támaszték a háttámla mögül lefelé tart, hogy megakadályozza a billenést és stabilizálja a kerekesszéket. A JUU automatikusan megtartja az optimális testtartást, és akár 16 cm magas lépcsőfokok leküzdésére is képes. A hajtásrendszer az autókban használt motorokat alkalmazza. Az autóipari alkatrészek felhasználása magas minőséget és megbízhatóságot biztosít. A Toyota olyan fejlett funkciókat is vizsgál, amelyek lehetővé teszik a JUU számára, hogy autonóm módon mozogjon, és becsomagolja magát az autó hátuljába, miután a felhasználó beszállt a járműbe, majd visszatérjen a vezetőülés mellé, amikor a felhasználó ismét ki szeretne szállni az autóból.

Főbb jellemzők

Hosszúság (mm) / Szélesség (mm) / Magasság (mm) 1.110        / 680 / 1.040

 

A Toyota Space Mobility prototípus egy kísérleti jármű a fejlesztés további előmozdítására, különösen a hajtásrendszer-technológiák tekintetében, amelynek célja a Holdon és a világűrben való mobilitás megteremtése. Mindegyik kerék saját motorral és kormányzással van ellátva, a kidolgozott műszaki tulajdonságok részeként, hogy biztonságos és megbízható vezetést biztosítsanak még zord és könyörtelen földönkívüli környezetben is. Elektromos hajtású, kiemelkedő teljesítménnyel, akár 50 cm magas sziklák között is képes navigálni, és meredek, 25 fokos lejtőket és emelkedőket is megmászhat. Az ezen a prototípuson keresztül tökéletesre csiszolt technológiát olyan űrmobilitási járművekben fogják használni, mint a LUNAR CRUISER.

 

Főbb jellemzők

Hosszúság (mm) / Szélesség (mm) / Magasság (mm) 3.460 / 2.175 / 1.865
Szállítható személyek száma 2
Maximális emelkedési dőlésszög (fok) 25

 

A NEO Kormány a Toyota új vezetőtér-koncepciója, amely a motorkerékpár kormányokat veszi alapul, a gáz- és fékpedálok funkcióit integrálva a kormánykerékbe. A kormánykerék szabálytalan profilja és a tágas, pedálok nélküli lábtér által lehetővé tett széles látómező korlátlanul alakítható vezetési pozíciót tesz, valamint zökkenőmentes be- és kiszállást tesz lehetővé. A NEO Kormány segít előmozdítani az autók iránti szeretetet, és mindenki számára biztosítja a mobilitás örömét és izgalmát. Biztonságos, intuitív kézi vezetést kínál az alsó végtagfogyatékossággal élő felhasználók számára.

 

 

Felső