JÖVŐ ŐSSZEL ÉRKEZIK AZ AKKUMULÁTOROS ELEKTROMOS TOYOTA PROACE CITY

JÖVŐ ŐSSZEL ÉRKEZIK AZ AKKUMULÁTOROS ELEKTROMOS TOYOTA PROACE CITY

A részben vagy teljesen elektromos meghajtások vezetője fejlesztőjének számító, Európában már ma is több, mint 50%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Toyota sorban mutatja be zéró emissziós modelljeit. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a még idén év végén megérkező hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) vadonatúj Mirai után jövő tavasszal érkezik a PROACE Electric akkumulátoros elektromos (BEV) áruszállító és PROACE Verso Electric akkumulátoros elektromos személyszállító, illetve a vállalat prémium márkája, a mára kontinensen 95%-ban hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus is jövőre mutatja be első akkumulátoros elektromos modelljét, az UX 300e crossovert. A világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota most bejelentette, hogy a Proace kistestvéréből, a népszerű városi kisáruszállító PROACE CITY és személyszállító PROACE CITY Verso modellekből is készül akkumulátoros elektromos változat, amelyek jövő ősszel érkezhetnek.

A Toyota bejelentette, hogy a PROACE CITY (haszongépjármű) és a PROACE CITY Verso (személyautó) modellekből hamarosan zéró emissziós akkumulátoros elektromos változat is készül, amelyek a Toyota Professional kínálatban jelennek majd meg. A modellből kompakt és hosszú változat, illetve dobozos áruszállító és személyszállító kivitel is lesz, hogy a vevők biztosan megtalálják a számukra ideális járművet, az 50 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor teljesítménye és 136 LE / 100 kW teljesítmény lesz.

A Toyota új fejezetet nyit a nulla károsanyag-kibocsátású autókkal kapcsolatos stratégiájában azzal, hogy a PROACE Van és Verso Electric modellek mellett a vállalat hamarosan a PROACE CITY akkumulátoros elektromos hajtású (BEV) változatával is kibővíti a Toyota Professional haszongépjármű-kínálatot. Az új modellt egy 50 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor hajtja majd 136 lóerő teljesítménnyel, ami problémamentes működést ígér az alacsony emissziójú belvárosi zónákban. Mindegyik PROACE CITY Electric változat 7,4 kW-os egyfázisú fedélzeti töltőt kap alapfelszereltségként, de a vásárlók 11 kW-os,háromfázisú berendezést is rendelhetnek autójukhoz, ha gyorsabban szeretnék tölteni az akkut. Idehaza különösen izgalmas modellváltozat lehet a PROACE CITY Verso Electric személyszállító, hiszen a PROACE CITY már most is a nagycsaládos autóvásárlási program egyik favoritja. További részletek a frissen bejelentett modellek kapcsán jövő év első felében várhatóak.

Felső