A TOYOTA LESZ A GIRO D’ITALIA MAGYARORSZÁGI SZAKASZÁNAK HIVATALOS MOBILITÁSI PARTNERE

A TOYOTA LESZ A GIRO D’ITALIA MAGYARORSZÁGI SZAKASZÁNAK HIVATALOS MOBILITÁSI PARTNERE

2022. május 6-án Budapestről rajtol a 105. Giro d’Italia, három magyarországi szakasszal: a világ legjobb kerékpárosai három napon át Magyarországon versenyeznek majd, így Budapest világörökségi helyszínei épp úgy a sportvilág érdeklődésének fókuszában lévő esemény hátteréül szolgálnak majd, mint a Visegrádi-hegység lankái, vagy épp a Balaton-felvidék. A Grande Partenza, azaz ’Nagy Rajt” nevet viselő magyarországi esemény mobilitási partnere a Toyota lesz, a japán autógyártó ugyanis hosszú évek óta a Giro d’Italia egyik főtámogatója. A környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert, a nemzetközi sportesemények támogatásában is aktív Toyota ezúttal a Nemzeti Sportügynökség szervezésében május 6-9. között Magyarországon megrendezésre kerülő Grande Partenza, azaz a ’Nagy Rajt’ szervezőbizottságának mobilitás partnere lesz és így segíti a hazánkban egyedülálló sportesemény előkészítő munkálatait.

Az együttműködés kézenfekvő volt, hiszen a társadalmi felelősségvállalás mellett az olimpiai és paralimpiai mozgalom hivatalos támogatójaként a sport területén is meglehetősen aktív Toyota hosszú évek óta támogatja a világ egyik legnagyszerűbb sporteseményét, a több, mint 100 esztendős múltra visszatekintő, és világszerte több, mint 850 millió televíziónézőt és többmilliós a helyszínekre ellátogató rajongótábort vonzó Giro d’Italiát.

Az együttműködés keretében a ’Nagy Rajt’ szervezési és előkészületi munkáit és lebonyolítását a Toyota 33 autóval támogatja, ebből 5 a rendezvény magyarországi lebonyolításáért felelős Nemzeti Sportügynökség munkáját segíti, 28 környezetbarát öntöltő hibrid elektromos Toyota RAV4-est pedig pedig az olasz technikai személyzet használ majd.

A 105. Giro d’Italia májust 6-án rajtol Budapesten és az első három szakasz Magyarországon fut végig. Az első napon, május 6-án egy 195 kilométeres etapon Budapestről a Visegrádra tekernek el a versenyzők, majd onnan visszatérnek a fővárosba. Másnap egy 9,2 kilométeres budapesti gyorsasági szakasz következik, amely a Hősök teréről indul és a Budai várban ér véget, útba ejtve az Andrássy utat, a Margit-hidat és a Bem-rakpartot egyaránt. Május 8-án 201 kilométeren keresztül Kaposvár és Balatonfüred között mérkőznek meg egymással a versenyzők, ezzel zárva a 105. Giro d’Italia magyarországi szakaszát, a mezőny innen Szicíliába utazik tovább. Mindez hatalmas lehetőséget jelent hazánk különleges építészeti öröksége és természeti adottságai bemutatására a versenyt követő 850 millió televíziónéző számára., hiszen a mezőny több, mint 400 kilométeren keresztül Magyarországon versenyez majd.

 

„Az olimpiai és paralimpiai mozgalom hivatalos támogatójaként a hazánkban már több, mint 60%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Toyota hisz abban, hogy a környezettudatosság és az egészségtudatosság, valamint a sportteljesítmények révén saját korlátaink ledöntése kéz a kézben jár. Éppen ezért természetes volt számunkra, hogy korábbi sikeres együttműködéseink után a Giro d’Italia Nagy Rajt esetében is a Nemzeti Sportügynökség partneréül szegődünk.” – avat be László Richárd a Toyota magyarországi országigazgatója.

 

A Toyota a lebonyolítás támogatására felajánlott autók mellett további modellekkel is megjelenik majd az eseményen. A vadonatúj Aygo X modellt ugyanis most először láthatja Magyarországon a szélesebb nagyközönség: a slágervárományos mini crossover 6-án és 7-én Budapesten, 8-án pedig Kaposváron kerül majd kiállításra. Ezen felül természetesen a teljes útvonalat mintegy előfutó autókként bejáró Támogatói Karavánban is helyet kapnak majd a Magyarországon is piacvezető autógyártó legújabb modelljei.

Felső