A TOYOTA CAMRY A VILÁG LEGNÉPSZERŰBB FELSŐ-KÖZÉPKATEGÓRIÁS SZEDÁNJA

A TOYOTA CAMRY A VILÁG LEGNÉPSZERŰBB FELSŐ-KÖZÉPKATEGÓRIÁS SZEDÁNJA

A 2022-ben ismételten a világ legnagyobb autógyártójának és legnépszerűbb autómárkájának bizonyuló Toyota az egyetlen olyan autógyártó, amelynek négy modellje is a világ tíz legnagyobb darabszámban értékesített autója között végzett. Ezek között volt a világ legkedveltebb autóinak rangsorában tavaly hatodik helyen záró Toyota Camry is, amely 676.845 darabos értékesítéssel a világ elsőszámú felső-középkategóriás szedánjának is bizonyult.

 

Bár a magánvásárlók is kedvelik a kategóriát amelyet sokan a klasszikus elegancia szimbólumának tekintenek, Európában és így hazánkban a felső-középkategóriás autók szegmense hagyományosan a vállalati vezetők terepe: tavaly Magyarországon például a szegmens értékesítéseinek több, mint 90%-át tették ki a vállalati flották. A kisvállalatoknál a felső-, a nagyvállalatoknál a középvezetői szint státusszimbólumának számító felső-középkategóriás szedánok kategóriájában a környezetbarát, a városi forgalomban akár 50-80%-ban zéró emissziós közlekedést lehetővé tévő öntöltő hibrid elektromost meghajtást meghonosító Toyota Camry pedig még a szegmenséből is kiemelkedik, amit jól mutat elképesztő népszerűsége is.

Amint az a mértékadó Focus2Move összeállításából kiderül a környezettudatos vállalati közép- és felsővezetők kedvencéből, a Toyota Camryból tavaly nem kevesebb, mint 676.845 darab talált gazdára, ami mintegy 25%-al több, mint a TOP10-es listán a sorban utána következő modellből.

A Toyota egyébiránt abszolút dominálja a világ kedvenc autóinak rangsorát: a környezettudatos japán autómárka jegyzi a világ legnépszerűbb autóját és egyben elsőszámú alsó középkategóriás autóját (Corolla), a világ kedvenc SUV-ját (RAV4), a világ legnépszerűbb felső-középkategóriás autóját (Camry) és a világ egyik kedvenc pickupját (Hilux), amelyek mindegyike a TOP10-ben végzett a világ legkedveltebb autóinak sorában.

Felső