Toyota Yaris Hybrid - 2017

Toyota Yaris Hybrid - 2017

Új szerelem

Tökéletes társ a nagyvárosban
A megújult, még dinamikusabb megjelenésű Toyota Yaris számtalan remek megoldást kínál a hatékony és kényelmes városi közlekedéshez. Kompakt karosszéria, szűk fordulókör, a Toyota Safety Sense forradalmian új aktív biztonsági rendszerei – csupa olyasmi, amelyekkel még a zsúfolt nagyvárosi utakon is élvezetesen és könnyedén autózhat. Minden barátja irigyelni fogja érte!

Stílus, ami felpörget
Energikus vonalak, különleges extrák… Ez az autó nem csupán stresszmentes és komfortos vezetési élményt kínál, hanem olyan stílust is, ami felpörgeti és feltölti Önt. Az új Toyota Yaris volánja mögött minden utazás során megtapasztalhatja a kifinomultság, a kényelem és az irányítás kellemes élményét. A Yaris remek multimédia-rendszere, innovatív TFT multi-információs kijelzője és háromküllős kormánykereke az ergonomikus dizájn mesterműve.

A LED nappali menetfények és a különleges LED fényvezető elemek hatásosan hangsúlyozzák az autó dinamikus és modern stílusát. A szemet gyönyörködtető könnyűfém keréktárcsák, a vadonatúj hűtőrács és az új formájú hátsó lökhárító robusztusabbnak láttatják az autót, miközben az elegáns övvonal és a határozott karaktervonalak tökéletesen egészítik ki a Yaris kompakt és mutatós formavilágát.

Az új Toyota Yaris utasterét úgy alakítottuk ki, hogy maximális kényelmet és ergonómiát kínáljon. Kényelmes ülések, bőséges hely a hátsó utasok számára, tágas csomagtér és rengeteg intelligens tárolási megoldás – csupa olyan előny, ami tökéletessé varázsolhat egy kompakt városi autót. Az elegáns, háromküllős, bőrborítású kormánykeréktől kezdve a megújult szellőzőnyílásokon és kezelőszerveken, a multimédia rendszer képernyőjén és az új kárpitozáson át egészen a modernizált műszerekig minden részlet arról árulkodik, hogy tervezőink csak a legjobbal elégedtek meg. Mindent megtettünk azért, hogy Ön remekül érezze magát új Toyota Yarisában.
Olyan autót keres, amelynek hibátlan eleganciáját mindenki megcsodálja? Akkor az exkluzív Selection kivitel pontosan Önnek készült!

Technológia - az Ön igényeire szabva
A biztonság tekintetében piacvezetőnek számító új Toyota Yaris olyan modern aktív biztonsági technológiákat kínál, amelyek hatásosan hárítják el vagy csökkentik az ütközés veszélyét. A Toyota Safety Sense csomag minden modellváltozatban alapfelszereltség*, így a Yaris páratlan védelmet nyújt utasainak.
Mindemellett ott van még a műszeregységben elhelyezett színes, 4,2 colos TFT kijelző**, amelyről minden járműinformációt könnyen leolvashat. A kormánykeréken elhelyezett kezelőszervek segítségével nemcsak könnyedén kezelheti a Toyota Touch 2 multimédia rendszer zenelejátszó funkcióit, hanem telefonhívásokat is indíthat, és mindvégig kézben tarthatja az autó különféle rendszereit.
*A jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) a Active felszereltségi szinttől áll rendelkezésre
**Active felszereltségtől

Mindig magabiztosan
Az új Toyota Yaris ban alapfelszereltség a Toyota Safety Sense rendszer. Az aktív technológiák segítségével még a legfeszültebb helyzeteket is magabiztosan uralhatja. Akár a városban, akár az országúton vagy az autópályán autózik, mindig biztos lehet benne, hogy a Yaris bármilyen helyzetre felkészült.

Toyota Safety Sense
Minden új Yarishoz alapfelszerelés a Toyota Safety Sense csomag. A proaktív biztonsági technológiával autózzon bármilyen forgalomban, bármilyen utakon.

Ütközés-előtti biztonsági rendszer (PCS)
A Toyota Safety Sense csomag Ütközés Előtti Biztonsági Rendszere lézer és kamera segítségével deríti fel az autó előtti útszakaszon közlekedő járműveket. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Ha az autós nem fékez időben, a berendezés a fékek automatikus működtetésével megelőzi az ütközést, vagy mérsékli annak súlyosságát.

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA + SC)
Egy kamera közreműködésével a Toyota Safety Sense sávelhagyásra figyelmeztető rendszere figyeli a forgalmi sávokat elválasztó vonalakat, és audiovizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha azt észleli, hogy a jármű az irányjelző működtetése nélkül készül elhagyni a sávot.

Útjelzőtábla-felismerés (RSA)*
A Toyota Safety Sense csomag Útjelzőtábla-felismerés rendszere többek közt a sebességkorlátozások és az előzési tilalmak jelzéseit is felismeri, és megjeleníti ezeket az új, színes TFT kijelzőn. A rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmezteti Önt, ha nem veszi figyelembe ezeket a korlátozásokat.
*A jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) a Active felszereltségi szinttől áll rendelkezésre

Automatikus távfény (AHB)
A Toyota Safety Sense csomag Automatikus Távfény rendszere éjszaka a forgalom minden résztvevője számára optimális fényviszonyokat teremt. A szembejövő és a távolodó járművek lámpáit, valamint a közvilágítás erősségét egy kamera érzékeli. A biztonságos közlekedés érdekében a rendszer automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között.

Lenyűgöző élmény
Az új Toyota Yaris Hybrid duzzad az energiától, csendes és könnyed, intelligens és megbízható. Suhanjon végig a nagyvárosi forgatagon egy olyan autóval, ami képes akár az út felét is elektromos hajtással megtenni – méghozzá külön feltöltés nélkül. Ismerje meg az autózás újfajta élményét!

Az ESTEC motorcsaládba tartozó új 1.5 Dual VVT-iE
Dinamikus, mégis takarékos autózás kompromisszumok nélkül

Erő és rugalmasság
A 111 lóerős teljesítmény és a 4000/perc fordulatszámon leadott 136 Nm forgatónyomaték (amiből 118 Nm már 2000-es fordulatnál rendelkezésre áll) kivételes dinamizmussal és rugalmassággal ruházza fel a Yarist. A városi autózás kényelmesebb, mint valaha, mivel az egyes sebességfokozatok széles sebességtartományban használhatók.

Alacsony fogyasztás
A 1.5 Dual VVT-iE motor a nagyobb teljesítmény ellenére is kevesebbet fogyaszt, mint a Yaris előző változatából ismert 1.33 Dual VVT-i blokk. Az új, Euro 6c emissziójú erőforrás üzemanyag-fogyasztása kombinált ciklusban mindössze 4,5 l/100 km.

Fejlett technológia
Az ESTEC motorcsaládba tartozó új 1.5 Dual VVT-iE erőforrás olyan innovatív műszaki megoldásokat alkalmaz, amelyek jobb teljesítményt és élvezetesebb vezethetőséget eredményeznek. Ezzel a motorral a Yaris 11 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, vagyis 0,8 másodperccel fürgébben, mint a most leváltott 1,33 literes Dual VVT-i blokkal. Az új motor rugalmassága (80-120 km/óra) is több mint egy másodperccel kedvezőbb: az eddigi 18,8 helyett 17,6 másodperc, így az autóval sokkal biztonságosabb lesz az előzés a városon kívül.A Toyota hibrid hajtáslánc-technológiák terén szerzett tapasztalata igen értékesnek bizonyult az új, szigorú Euro 6c károsanyag-kibocsátási norma és az RDE homologizációs ciklus követelményeinek teljesítésében: erről tanúskodik az új motor 38,5 százalékos, azaz a világ abszolút élvonalába tartozó termikus hatásfoka is. Ezt olyan megoldások alkalmazásával értük el, mint a nagy sűrítési viszony, vagy az új változó szelepvezérlési rendszer, ami lehetővé teszi az átállást az Otto- és az Atkinson-ciklus között, így az erőforrás mindig optimális teljesítményt biztosít.

 

Toyota Yaris Hybrid - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017